Stallgatan 1B, 6 tr

Upplands Väsby 1 395 000 kr Utgångspris

Ljus 2:a högst upp i byggnad!

Näst högst upp på byggnads gavel i områdets utkant ligger denna ljusa och helt insynsfria tvårummare. Välkomna att sätta egen prägel i denna yteffektiva 2:a som går att omdisponera till en mini-trea! Två stora separata rum går att nyttjas som sovrum och allrummet i mitten av lägenheten blir till ett mindre vardagsrum. Dessutom går det att både flytta och riva ett antal väggar i bostaden, perfekt för den som helt själv vill bestämma över sin planlösning. Praktiskt och kompakt kök med eget fönster och ett rymligt och välbehållet badrum med plastmatta och våtrumstapet. Lägg där till att bostaden ligger på våning 6 och tack vare de många fönstren får bostaden gott om ljusinsläpp! Bostaden har 6 stora garderober och ett externt källarförråd vilket ger gott om förvaringsmöjligheter!

Allt detta i en välskött förening med god ekonomi. Brf Smedby har en tvättstuga i varje byggnad, cykel och barnvagnsförråd och erbjuder parkering i garage för under 350 kr/ mån. Bostaden ligger på promenadavstånd till både Upplands Väsby Centrum och Upplands Väsby station!

OBS! RING FÖR VISNING!

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 55 kvm. föreningens information
Hiss Ja

OBS! RING FÖR VISNING!
Månadsavgift: 3 343 kr Inkl. Värme, VA, Kabel-TV, Bredband och Förråd

Hall: Välkomnande hall med gott om plats för avhägnad under hatthylla. Här ryms en lång garderobsvägg med 5 skåp bakom vita garderobsdörrar, perfekt för förvaring av kläder och städredskap!

Badrum: Rymligt och välbehållet badrum med plastmatta och våtrumstapet. Badrummet är utrustat med wc, handfat, spegelskåp, kommod, handdukstork och duschplats. Badrummet är förberett för tvättmaskin.

Allrum: Yta som tjänar som matplats, kök och allrum. Denna yta kan disponeras som ett vardagsrum så att lägenhetens två rum ger plats åt sängar och lägenheten blir en minitrea med två normalstora sovrum.

Kök: Praktiskt kök med vita träluckor där samtliga maskiner och redskap är nära till hands. Gott om arbetsytor mörk laminatbänk med grått kakel som stänkskydd. Köket är utrustat med spis/ugn, fläkt, dubbel diskho i rostfritt stål och stor kyl och stor frys. I köket finns fönster högre upp, perfekt för den som vill ha ljusinsläpp eller vill vädra.

Sovrum/Vardagsrum: Större rum med två fönster som ger rikligt med ljusinsläpp och vacker utsikt över större delen av centrala Väsby. Här inne ryms en stor säng, garderober och ytterligare förvaringsmöbler. Om rummet ska användas som vardagsrum ryms här en stor soffa och TV med TV-bänk.

Sovrum: Rymligt sovrum med stort fönster på gavel i östligt läge som ger gott om morgonljus och milsvid utsikt. Här inne ryms en större säng, garderober och mindre byråer.

Byggnad

Typ av byggnad Flerfamiljshus med hiss
Boarea 55 kvm
Byggnadsår 1973
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme

Energideklaration

EnergiklassE
Datum 2021-08-30
Primärenergital 149

Ekonomi

Lägenhetsnummer 496 i HSB:s Brf Smedby i Upplands Väsby
Pris 1 395 000 kr Utgångspris
Avgift 3343 kr/mån
Driftkostnad 400 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 150 kr
  • Hushållsström: 250 kr

Andel i förening 0.1467%

Närområde

Allmänt Stallgatan ligger centralt i Upplands Väsby och gränsar till Smedbyskogens grönområden.
Du har promenadavstånd till Väsby Centrum och nära till allmänna kommunikationer på närliggande Mälarvägen. Lugnt men centralt område intill Smedbyskogen med dess rekreationsområden som erbjuder både svamp- och bärplockning. I skogen finns dessutom en träningsbana för den fysiskt aktive.
Närservice Väsby Centrum finns på promenadavstånd med ett 60- tal affärer, apotek, vårdcentral med mera.
I närområdet finns simhall, idrottshallar och ishall. Intill området finns två förskolor. Skolor (klass 1-9) och gymnasium finns också i närområdet.
Kommunikation Allmänna kommunikationer är mycket goda. Från närliggande Mälarvägen går bussar upp till 4 ggr i timmen till Upplands Väsby station. Med pendeltåget tar det 30 min till Stockholms Central. Direkttåg till Arlanda flygplats samt upptåg till Uppsala.
Väsby har dessutom fina cykelvägar i kommunen och förutom det nära till våra fem sjöar med fina Kairobadet som pärlan. E:4 an löper genom Väsby ca 25 km till Stockholms Centrum och 19 km till Arlanda flygplats

Förening

Föreningsnamn HSB:s Brf Smedby i Upplands Väsby
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 714800-2475
Gatuadress Stallgatan 15B
Postnummer 19432
Ort Upplands Väsby
emailAddress styrelsen@brfsmedby.se
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Länk till bostadsrättsföreningens hemsida: https://www.hsb.se/norrastorstockholm/brf/smedby/

Brf Smedby byggdes i början av sjuttiotalet och projektet slutfördes 1973 - 1974. Föreningen består av fjorton 7-våningshus med 539 lägenheter, med hiss för både A- och B-sidan av huset. Det finns en tvättstuga per hus som delas av A- och B-sidan och det finns även en grovtvättstuga i föreningen.

I månadsavgiften ingår : förvaltning, underhåll drift och service av fastigheterna, hantering av hushållsopor, städning av trapphus. I avgiften ingår även vatten, värme och basutbud av TV som levereras av Com Hem och fibernät som levereras av Ownit. Brf Smedby har ett elavtal som gäller hela föreningen, som boende betalar man bara den el man faktiskt förbrukar och detta debiteras i efterhand via månadsavgiften.
Föreningens ekonomi Föreningens skuldsättning per kvadratmeter: 1 685 kr Föreningens soliditet är 43 % Föreningen har de senaste 5 åren gjort ett positivt nettoresultat I januari 2023 höjdes månadsavgiften med 3,5 % I januari 2024 kommer avgiften att höjas med 5% (höjningen är inräknad i den månadsavgift som annonseras för detta objekt)
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 539
Parkering Föreningen har två garage: P1 och P2 i vilka det totalt finns 478 p-platser. 273 platser med el och 193 utan el. För MC och moped finns trådbur att hyra. Det går även att hyra trådburar för förvaring av bildäck.
Tv och bredband Sedan hösten 2019 har Brf Smedby tecknat ett gemensamt avtal med leverantören OWNIT. Nu ingår även Bredbandet i avgiften.
Överlåtelseavgift 1313
Pantsättningsavgift 525
Överlåtelseavgift betalas av Säljare
Gemensamma utrymmen Brf Smedby har följande gemensamhetslokaler:
Bastu
Motionslokal
Festlokal
Föreningen erbjuder även spel på boulebana och grillning på flera grillplatser runt om på föreningens gårdar.

Bilder

Fasad Fasad Badrum Badrum Hall Hall Kök Kök Kök Kök Matplats Matplats Kök Kök Kök Vardagsrum Vardagsrum Vardagsrum Sovrum Sovrum Sovrum Sovrum Planritning

Karta