Husarvägen 10, 2 tr

Upplands Väsby 1 795 000 kr utgångspris

Välplanerad 3:a med balkong i sydvästligt läge!

Välkommen till denna ljusa och välplanerade trea med balkong i sydvästligt läge mot grönskande innergård och helt utan insyn på båda sidorna av byggnaden! Lägenheten ligger på 10 minuters promenad till Väsby Centrum: här bor du alltså centralt, men ändå i lugnt, grönt och familjevänligt område! Lägenheten har 2 stora och ostörda sovrum med inbyggda garderober, ett praktiskt och välbehållet och nyrenoverat kök 2020 samt ett stambytt badrum där toadel är separerad från bad- och tvättdel med duschplats och tvättmaskin. Balkongläget med heltäckande markis är det allra bästa och väderstrecket är perfekt i sydväst. Här ute ryms normalstora utemöbler, blomlådor och planteringsanordningar. Majoriteten av golven i lägenheten är av parkett eller laminat i träutförande och väggarna har under 2022 fått en renovering i form av spackling och ommålning. Goda förvaringslösningar i flertalet inbyggda garderober och samt externt källarförråd. Allt detta i en stabil och välskött förening med bastu, generöst utrustat gym och biltvätthall!

Bostaden är en del av populära BRF Herrgården med bastu, generöst utrustat gym och biltvätthall! Efter stambytet är de flesta stora renoveringar gjorda och trots detta har föreningen en låg skuldsättning och låga avgifter. Bostaden ligger på behagligt promenadavstånd till Väsby C. Väl mött på visning!

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 77 kvm. föreningens information
Hiss Nej

HALL
Stor hall med WC och badrum i direkt anslutning med laminatgolv i träutförande och vita väggar. Gott om förvaringsutrymmen i 3 inbyggda garderober samt plats för hatthylla och ytterligare förvaringslösningar för ytterkläder. Säkerhetsdörr (2010).

Badrum/WC
Stambytt år 2023. Wc med kakel och klinker utrustad med WC, handfat och spegelskåp avgränsas av vägg och dörröppning till badrummet som inrymmer duschplats, tvättmaskin, WC-stol, handfat och spegel. Stort fönster ger goda utvädringsmöjligheter.

KÖK
Rymligt men kompakt kök i korridorform med utrustning på båda sidorna. Luckor och skåp i träutförande, stänkskydd av vitt kakel samt arbetsbänk i rostfritt stål. Köket är utrustat med kyl/frys (2021) , dubbel diskho, stor spis och ugn (2021) samt fläkt. Intill köket finns ett utrymme invid fönster avsedd som matplats.

VARDAGSRUM
Rymligt och lättmöblerat sällskapsrum med vackert och nyslipat parkettgolv och väggar i varm mörkare färg. Här inne ryms stora möbelgrupper och en stor TV- skärm. Stora och insynsfria fönster och balkongdörr som vetter mot innergården ger gott om ljusinsläpp.

BALKONG
Från vardagsrummet nås den stora balkongen med utsikt mot stor och grön innergård. Balkongen är vänd åt sydväst vilket ger fina stunder i både dags- och kvällssol. Balkongen har utrymme för normalstora utemöbler och tack vare väderstrecket kan de boende njuta av enklare plantering av blomster i krukor och balkonglådor. Balkongen är utrustad med markis som skyddar mot de starkaste solstrålarna

SOVRUM 1
Ostört och insynfritt sovrum som kan ge plats åt stor säng och har 3 inbyggda garderober.

SOVRUM 2
Stort master bedroom med insynsfritt fönster som kan inrymma stor dubbelsäng och ytterligare förvaringsmöblemang. Även i detta sovrum finns 3 inbyggda garderober.

Byggnad

Typ av byggnad Flerfamiljshus med hiss
Boarea 77 kvm
Byggnadsår 1966
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja
Datum 2019-01-10
Primärenergital 117

Ekonomi

Lägenhetsnummer 179 i HSB:s Brf Herrgården
Pris 1 795 000 kr utgångspris
Avgift 6037 kr/mån
Driftkostnad 550 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 200 kr
  • Hushållsström: 350 kr

Andel i förening 0.55058%

Förening

Föreningsnamn HSB:s Brf Herrgården
Organisationsform Bostadsrätt
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen HSB:s Brf Herrgården byggdes och grundades år 1966 och är en välskött och populär förening i hjärtat av Upplands Väsby. Med närhet till både Väsby C och Väsby station är kommersen inte långt borta och den boende kan enkelt ta sig till affärer och restauranger med en kort promenad. Brf Herrgården innehar med äganderätt de båda fastigheterna Vilunda 14:1 och Vilunda 1:126 i Upplands Väsby Kommun. I Föreningen finns 207 lägenheter och 2 lokaler hyrs ut till för näringsverksamhet. Föreningen har god ekonomi med låg skuldsättning, gör ordentliga avsättningar till yttre fonder och har redovisat ett positivt nettoresultat de senaste 5 kalenderåren.

Förutom att upplåta bostadsrätter erbjuder föreningen tillgång till ett välutrustat gym, bastu och biltvätt mot en mindre årsavgift (se rubriken övrigt för priser)
Antal lägenheter 207
Antal lokaler 2
Renoveringar Se avsnittet "ombyggnad och underhåll" i årsredovisningen i högerspalten på denna sida. Se länk nedan för information om det pågående stambytet.
https://www.hsb.se/stockholm/brf/herrgarden/stambyte/
Parkering 17 st varmgarage. 50 kallgarage. 80 parkeringsplatser. 13 parkeringsplatser för gäster. Kallgaragen och parkeringsplatserna har uttag för motorvärmare. Det finns ett önskemål från föreningen att så många som möjligt använder motorvärmare för att minska avgaserna i våra lägenheter vintertid. Det är också bra för bilen. Besökande kan, mot betalning i p-automat, använda sig föreningens gästparkeringar. Parkeringskön och status på parkeringsplatser hanteras av HSB centralt
Tv och bredband Alla lägenheter är anslutna till en gemensam antennanläggning som är kopplad till Comhems kabelTV nät. Detta ger dig tillgång till ett basutbud om c:a 10 kanaler, utan att du behöver betala något extra. I antenndosan finns förrutom TV-uttag också ett antennuttag för radio. Dessutom finns ett bredbandsuttag, om du vill teckna dig för bredband från ComHem. Boende kan även välja att koppla på fiber via bredbandsbolaget.
Överlåtelseavgift 1140
Pantsättningsavgift 490
Övrigt Det finns 6 st tvättstugor inom föreningen.
2 st på Herrgårdsv. 13-15 och
3 st på Herrgårdsv. 27-29 och
1 st på Husarvägen 12.
Varje tvättstuga har två tvättmaskiner, ett torkskåp och en torktumlare.
Det finns även elmangel i varje tvättstuga, samt möjlighet för handtvätt. Tvättstugorna är avsedda för vanlig hushållstvätt.

I Brf Herrgården kan man som medlem få tillgång till föreningens fritidslokaler; bastu, generöst utrustat gym och tvätthall. Betalning och information om lokalerna finns här nedan.

För Bastu betalar du 300kr/år.
För Gym betalar du 600kr/år.
För Tvätthall betalar man 500kr/år.

Bilder

Balkong Kök Fasad Vardagsrum Vardagsrum Bad Hall Hall Bad Bad Bad Kök Kök Kök Kök Kök Vardagsrum Vardagsrum Vardagsrum Vardagsrum Balkong Balkong Sovrum Sovrum Sovrum Innergård Planritning

Karta