Stallgatan 5A, 7 tr (HÖGST UPP!)

Upplands Väsby 1 750 000 kr utgångspris

Renoveringspotential med högst upp i byggnaden med balkong i söderläge!

Här kommer den bättre modellen tvårumslägenhet i ekonomiskt exceptionella Brf Smedby! Bostaden ligger högst upp i byggnaden och är en så kallad genomgångslägenhet där köket är placerat i mitten och den boende kan gå runt hela lägenheten vilket skapar godare ventilation och bättre ljusinsläpp. Bostad har stor renoveringspotential och ligger fridfullt skyddat från trafik och insynsskyddat i adressens kanske bästa byggnad. Tack vare våningstalet ligger balkongen i höjd med trädkronorna intill norra bergets skog, vackert och naturnära. Här kan den nya ägaren sätta helt egen prägel på ett högkvalitativt boende. Rymligt halvkaklat badrum med plastmatta, kök i originalutförande, vardagsrum med gott om ljusinsläpp från stor fönstergrupp samt ett rymligt och ljust sovrum med garderob. Möjlighet finns dessutom att bygga in matplatsen vid köket för att göra plats för ytterligare ett mindre sovrum eller kontor. Goda förvaringsmöjligheter i hela 5 inbyggda garderober i hallen och i externt källarförråd. Allt detta på promenadavstånd till Väsby centrum och Väsby station. Varmt välkomna till ett boende att kalla för hem!

Planlösning

Antal rum: 2
Boarea: 63 kvm. föreningens information
Hiss: Ja

Hall: Entré i direkt anslutning till badrum, hatthylla och 5 platsbyggda garderober. Gott om plats för avhängning av ytterkläder.

Badrum: Halvkaklat badrum i beige färg och brun plastmatta. Badrummet är utrustat med handfat, wc-stol, badkar, spegelskåp och tvättmaskin.

Kök: kök i passageform i originalutförande med gott om förvaringslösningar i skåp. Stora arbetsytor på arbetsbänk i både rostfritt stål och bänkskiva i trä. Köket är utrustat med fläkt, kyl/frys, ugn/spis och dubbel diskho. Intill köket finns en yta invid fönster högt upp på väggen avsedd för matplats för upp till 6 personer. Denna yta går att göra om till en mindre barnkammare eller kontor för den som har behov.

Balkong: Balkong med plats för mindre matbord i absolut bästa söderläge. Tack vare att lägenheten ligger på våning 7 av 7 är balkongläget oklanderligt. Här uppe kan lägenhetsinnehavaren njuta av dagssol och ägna sig åt lättare plantering av blomster och växter.

Sovrum: Sovrum med två fönster mot ostört läge som ger gott om ljusinsläpp. Sovrummet kan inrymma en större enkelsäng och ytterligare förvaringsmöblemang.

Vardagsrum/sovrum: Större rum som går att disponeras som både sovrum och vardagsrum. Stor fönstergrupp ger gott om ljusinsläpp.

Byggnad

Typ av byggnad: Flerfamiljshus med hiss
Boarea: 63 kvm
Byggnadsår: 1973
Fönster: 3-glas
Uppvärmning: Fjärrvärme

Energideklaration

EnergiklassE
Datum: 2018-06-15
Primärenergital: 144

Ekonomi

Lägenhetsnummer: 456 i HSB:s Brf Smedby i Upplands Väsby
Pris: 1 750 000 kr utgångspris
Avgift: 3448 kr/mån
Driftkostnad: 350 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 150 kr
  • Hushållsström: 200 kr

Andel i förening: 0.16696%

Närområde

Allmänt: Stallgatan ligger centralt i Upplands Väsby och gränsar till Smedbyskogens grönområden.
Du har promenadavstånd till Väsby Centrum och nära till allmänna kommunikationer på närliggande Mälarvägen. Lugnt men centralt område intill Smedbyskogen med dess rekreationsområden som erbjuder både svamp- och bärplockning. I skogen finns dessutom en träningsbana för den fysiskt aktive.
Närservice: Väsby Centrum finns på promenadavstånd med ett 60- tal affärer, apotek, vårdcentral med mera.
I närområdet finns simhall, idrottshallar och ishall. Intill området finns två daghem. Skolor (klass 1-9) och gymnasium finns också i närområdet.
Kommunikation: Allmänna kommunikationer är mycket goda. Från närliggande Mälarvägen går bussar upp till 4 ggr i timmen till Upplands Väsby station. Med pendeltåget tar det 30 min till Stockholms Central. Direkttåg till Arlanda flygplats samt upptåg till Uppsala.
Väsby har dessutom fina cykelvägar i kommunen och dessutom nära till våra fem sjöar med fina Kairobadet som pärlan. E:4 an löper genom Väsby ca 25 km till Stockholms Centrum och 19 km till Arlanda flygplats

Förening

Föreningsnamn: HSB:s Brf Smedby i Upplands Väsby
Organisationsform: Bostadsratt
Organisationsnummer: 714800-2475
Gatuadress: Stallgatan 15B
Postnummer: 19432
Ort: Upplands Väsby
emailAddress: styrelsen@brfsmedby.se
Äkta/oäkta förening: Oäkta
Allmänt om föreningen: Länk till bostadsrättsföreningens hemsida: https://www.hsb.se/norrastorstockholm/brf/smedby/

Brf Smedby byggdes i början av sjuttiotalet och det slutfördes 1973 - 1974. Föreningen består av 14 st 7 våningshus med 539 lgh, med hiss för både A och B sidan av huset, det finns en tvättstuga per hus som delas av A och B sidan, det finns även en Grovtvättstuga i föreningen.

I månadsavgiften ingår : förvaltning, underhåll drift och service av fastigheterna, hantering av hushållsopor, städning av trapphus. I avgiften ingår även vatten, värme och basutbud av TV som levereras av Com Hem och fibernät som levereras av Ownit. Brf Smedby har ett El avtal som gäller hela föreningen, som boende betalar man bara den el man faktiskt förbrukar och detta debiteras i efterhand via månadsavgiften.
Anteckningar: Tvättstugor finns i varje byggnad och en grovtvättmaskin finns i hus nummer 10.
Föreningens ekonomi: Föreningens skuldsättning per kvadratmeter: 1685 kr / kvadratmeter Föreningens soliditet är 43 % Föreningen har de senaste 5 åren gjort ett postivt nettoresultat
Äger föreningen marken: Ja
Antal lägenheter: 539
Parkering: Föreningen har två garage: P1 och P2 i vilka det totalt finns 478 P-platser. 273 platser med el och 193 utan el. För MC och moped finns trådbur att hyra. Det går även att hyra trådburar för förvaring av bildäck.
Tv och bredband: Sedan hösten 2019 har Brf smedby tecknat ett gemensamt avtal med leverantören OWNIT. Nu ingår även Bredbandet i avgiften.
Överlåtelseavgift: 1138
Pantsättningsavgift: 440
Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Överlåtelseavgift betalas av: Säljare
Övrigt: Tvättstugor finns i varje byggnad och en grovtvättmaskin finns i hus nummer 10.

Bilder

Fasad Hall Entré Dubbel badrum Hall Kök Kök Kök Kök  Matplats Balkong Sovrum Utsikt balkong Utsikt balkong Sovrum Kök Sovrum Vardagsrum Vardagsrum Vardagsrum Dubbel hall/entré planritning

Karta