Stallgatan 3A, 5 tr

Upplands Väsby 1 750 000 kr utgångspris

Inglasad balkong, insynsfritt, naturnära och väldisponerad 2:a!

Trevlig 2:a högt upp i byggnad med ostörd och inglasad balkong mot skogsparti. Här bor man både naturnära intill Norra bergets skog och på promenadavstånd till Väsby centrum som erbjuder all möjlig kommers och närservice. Bostaden är fräsch och smakfullt inredd med behagliga färgval beträffande samtliga ytskikt. Ett rymligt badrum i halvkaklat utförande, ett kompakt kök och en matplats intill kök. Bostaden har dessutom omdisponerats så att sovrummet är avlägset från de sociala ytorna vid matplats och kök. Byggnaden ligger i bostadsområdets utkant och på en höjd och tack vare våningstalet kommer de boende högt upp. Den inglasade balkongen ligger strax under trädtopparna vid norra bergets skog och söderläget ger en mängd soltimmar under dagen.

Denna lägenhet är en del av populära Brf Smedby med låga avgifter, tillgång till garageplats mot en låg avgift, förråd, tvättstuga, snickarbod, gym och bastu. Missa inte chansen att förvärva denna pärla, välkommen på visning!

Planlösning

Antal rum: 2
Boarea: 55 kvm. föreningens information
Hiss: Ja

Avgift 3 124 kr / mån inkl. Värme, VA, Kabel-TV, Bredband och Förråd

Hall: välkomnade hall med direkt anslutning till badrum. Här finns 2 garderober och en hatthylla med gott om plats för avhängning av ytterkläder.

Badrum: halvkaklat våtutrymme med vitt kakel och ljusgrå plastmatta. Badrummet är utrustat med duschplats, handfat, kommod, spegelskåp och WC-stol.

Kök: Kompakt kök i beigevitt utförande med gott om ljusinsläpp tack vare fönster högt upp på väggen. Köket är utrustat med kyl/frys, ugn/spis, fläkt och dubbel diskho. Intill köket finns matplats invid fönster mot balkong. Denna yta är möjlig att göra om till ett mindre vardagsrum så att det nuvarande vardagsrummet blir ett sovrum. Lägenheten kan på så vis göras om till en minitrea.

Inglasad balkong: Insynsfri balkong med skogen som närmaste granne. Tack vare söderläget finns här möjlighet att sitta och njuta av dagssolen men också möjlighet att ägna sig åt plantering av enklare blomster och växter i krukor och balkonglådor.

Vardagsrum: Detta utrymme kan tjäna som både sovrum och vardagsrum. Smakfulla färgval och välplanerat där en stor soffgrupp, tv-hörna och arbetshörna inryms.

Sovrum: insynsfritt sovrum med fönster på gavel med utsikt över Väsby. Här inne ryms en större enkelsäng och en garderob för förvaring.

Byggnad

Typ av byggnad: Flerfamiljshus med hiss
Boarea: 55 kvm
Byggnadsår: 1973
Fönster: 3-glas
Uppvärmning: Fjärrvärme

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd: Ja
Datum: 2018-10-11
Primärenergital: 139

Ekonomi

Lägenhetsnummer: 536 i HSB:s Brf Smedby i Upplands Väsby
Pris: 1 750 000 kr utgångspris
Avgift: 3124 kr/mån
Driftkostnad: 390 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 190 kr
  • Hushållsström: 200 kr

Andel i förening: 0.15431%

Uteplats

Inglasad balkong i söderläge

Närområde

Allmänt: Stallgatan ligger centralt i Upplands Väsby och gränsar till Smedbyskogens grönområden.
Du har promenadavstånd till Väsby Centrum och nära till allmänna kommunikationer på närliggande Mälarvägen. Lugnt men centralt område intill Smedbyskogen med dess rekreationsområden som erbjuder både svamp- och bärplockning. I skogen finns dessutom en träningsbana för den fysiskt aktive.
Närservice: Väsby Centrum finns på promenadavstånd med ett 60- tal affärer, apotek, vårdcentral med mera.
I närområdet finns simhall, idrottshallar och ishall. Intill området finns två daghem. Skolor (klass 1-9) och gymnasium finns också i närområdet.
Kommunikation: Allmänna kommunikationer är mycket goda. Från närliggande Mälarvägen går bussar upp till 4 ggr i timmen till Upplands Väsby station. Med pendeltåget tar det 30 min till Stockholms Central. Direkttåg till Arlanda flygplats samt upptåg till Uppsala.
Väsby har dessutom fina cykelvägar i kommunen och dessutom nära till våra fem sjöar med fina Kairobadet som pärlan. E:4 an löper genom Väsby ca 25 km till Stockholms Centrum och 19 km till Arlanda flygplats

Förening

Föreningsnamn: HSB:s Brf Smedby i Upplands Väsby
Organisationsform: Bostadsforening
Organisationsnummer: 714800-2475
Gatuadress: Stallgatan 15B
Postnummer: 19432
Ort: Upplands Väsby
emailAddress: styrelsen@brfsmedby.se
Äkta/oäkta förening: Äkta
Allmänt om föreningen: OBS! BORTSE FRÅN OVANSTÅENDE! BRF SMEDBY ÄR EN ÄKTA FÖRENING. OVANSTÅENDE ÄR TRYCKFEL!

Länk till bostadsrättsföreningens hemsida: https://www.hsb.se/norrastorstockholm/brf/smedby/

Brf Smedby byggdes i början av sjuttiotalet och det slutfördes 1973 - 1974. Föreningen består av 14 st 7 våningshus med 539 lgh, med hiss för både A och B sidan av huset, det finns en tvättstuga per hus som delas av A och B sidan, det finns även en Grovtvättstuga i föreningen.

I månadsavgiften ingår : förvaltning, underhåll drift och service av fastigheterna, hantering av hushållsopor, städning av trapphus. I avgiften ingår även vatten, värme och basutbud av TV som levereras av Com Hem och fibernät som levereras av Ownit. Brf Smedby har ett El avtal som gäller hela föreningen, som boende betalar man bara den el man faktiskt förbrukar och detta debiteras i efterhand via månadsavgiften.
Anteckningar: Tvättstugor finns i varje byggnad och en grovtvättmaskin finns i hus nummer 10.
Föreningens ekonomi: Föreningens skuldsättning per kvadratmeter: 1685 kr / kvadratmeter Föreningens soliditet är 43 % Föreningen har de senaste 5 åren gjort ett postivt nettoresultat
Äger föreningen marken: Ja
Antal lägenheter: 539
Parkering: Föreningen har två garage: P1 och P2 i vilka det totalt finns 478 P-platser. 273 platser med el och 193 utan el. För MC och moped finns trådbur att hyra. Det går även att hyra trådburar för förvaring av bildäck.
Tv och bredband: Sedan hösten 2019 har Brf smedby tecknat ett gemensamt avtal med leverantören OWNIT. Nu ingår även Bredbandet i avgiften.
Överlåtelseavgift: 1138
Pantsättningsavgift: 440
Överlåtelseavgift betalas av: Kopare
Övrigt: Tvättstugor finns i varje byggnad och en grovtvättmaskin finns i hus nummer 10.

Bilder

Fasad Vardagsrum Dubbel hall Badrum Hall Allrum Matplats Kök Kök Balkong Utsikt balkong Utsikt balkong Vardagsrum Detalj Vardagsrum Vardagsrum Vardagsrum detalj Sovrum Sovrum Sovrum Planritning

Karta