Stallgatan 11A, 3 tr

Upplands Väsby 1 850 000 kr utgångspris

Välkommen till en av områdets bättre belägna 2:or (som går att omvandlas till en 3:a) näst högst upp i byggnaden med ljusinsläpp från stora fönster i två väderstreck! Lägenheten har under 2016 genomgått ett ansiktslyft beträffande ytskikt. Lister, golv, väggar och socklar renoverades då. Härlig inglasad och isolerad balkong i fritt västerläge med utsikt över norra bergets skog. Bostaden är välplanerad och planlösningen genomtänkt där sovrummet är avskilt från de sociala ytorna vid matplats och vardagsrum. Kompakt och praktiskt kök med avskild matplats, ett rymligt badrum med plastmatta och våtrumstapet samt ett vardagsrum i sydvästligt läge. Goda förvaringslösningar i hela 7 (!) garderober och i ett externt förråd. Allt detta ligger i en välskött bostadsrättsförening med låg avgift och på promenadavstånd till både Upplands Väsby centrum och Upplands Väsby station! Väl mött på visning!

Planlösning

Antal rum: 2
Boarea: 66 kvm. Föreningens information
Hiss: Ja

I månadsavgiften om 3 560 kr ingår Värme, VA, Kabel-tv, bredband och förråd

2016 Hela lägenheten genomgick en renovering avseende ytskikt (högkvalitativt laminatgolv, väggar, lister och socklar)
2016 Lägenhetens köksgolv byttes ut mot klinker.
2017 badkar togs ut och det installerades dusch med glasväggar, tvättmaskin och torktumlare nyinköpta. Golv och väggar målades om och kommod och handfat byttes ut.
2021 stora skjutdörrsgarderober med spegel inköptes och installerades i sovrum.
2021 stora skjutdörrsgarderober med spegel inköptes och installerades i hall
2021 balkongen inglasades och golv och väggar isolerades.


Hall: Välkomnande entré med gott om plats för avhängning samt plats för förvaring i 4 garderober med skjutdörrar i spegelglas och på hatthylla. Hallen fortsätter som i en korridor in mot badrum, matplats, kök och vardagsrum.

Sovrum: Stort och ljust sovrum med garderobsvägg med skjutdörrar. Här inne ryms en stor dubbelsäng, nattduksbord, och ytterligare förvaringsmöblemang.

Badrum: Praktiskt och fullt utrustat badrum med ommålad plastmatta och våtrumstapet. Badrummet är utrustat med wc, handfat och kommod, spegelskåp och duschplats med vägg, torktumlare och tvättmaskin. Stort fönster högt upp på väggen för optimala utvädringsmöjligheter.

Matplats: Ljuslagd matplats för upp till 6 personer i anslutning till kök.

Kök: kompakt kök i ljusa färger utrustat med kyl/frys, dubbel diskho, diskmaskin och fläkt. Fönster högt upp ger gott om ljusinsläpp

Vardagsrum: Stort och ljust sällskapsrum som går att disponera om för att göra plats åt ett mindre sovrum och ett mindre vardagsrum i anslutning till kök och matplats. Här släpps mycket ljus in tack vare fönster i två väderstreck samt balkongdörr. Här inne ryms en stor soffa, bokhyllor, tv, tv-bänk och ytterligare möblemang.

Balkong: I vardagsrummet finns också utgången till den fantastiska nyligen inglasade balkongen utan kontakt med andra grannar, i bästa sydvästliga läge. Här ute ryms ett matbord för 4 personer, blomkrukor och balkongen, perfekt för de mysiga sommareftermiddagarna! Obs, balkongen är tilläggsisolerad vilket gör det möjligt att sitta här ute på vintrarna.

Byggnad

Typ av byggnad: Flerfamiljshus med hiss
Boarea: 66 kvm
Byggnadsår: 1973
Fönster: 3-glas
Uppvärmning: Fjärrvärme

Energideklaration

EnergiklassE
Datum: 2019-05-13
Primärenergital: 149

Ekonomi

Lägenhetsnummer: 289 i HSB:s Brf Smedby i Upplands Väsby
Pris: 1 850 000 kr utgångspris
Avgift: 3560 kr/mån
Driftkostnad: 500 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 200 kr
  • Hushållsström: 300 kr

Inre reparationsfond: 30 kr
Andel i förening: 0.17202%

Närområde

Allmänt: Stallgatan ligger centralt i Upplands Väsby och gränsar till Smedbyskogens grönområden.
Du har promenadavstånd till Väsby Centrum och nära till allmänna kommunikationer på närliggande Mälarvägen. Lugnt men centralt område intill Smedbyskogen med dess rekreationsområden som erbjuder både svamp- och bärplockning. I skogen finns dessutom en träningsbana för den fysiskt aktive.
Närservice: Väsby Centrum finns på promenadavstånd med ett 60- tal affärer, apotek, vårdcentral med mera.
I närområdet finns simhall, idrottshallar och ishall. Intill området finns två daghem. Skolor (klass 1-9) och gymnasium finns också i närområdet.
Kommunikation: Allmänna kommunikationer är mycket goda. Från närliggande Mälarvägen går bussar upp till 4 ggr i timmen till Upplands Väsby station. Med pendeltåget tar det 30 min till Stockholms Central. Direkttåg till Arlanda flygplats samt upptåg till Uppsala.
Väsby har dessutom fina cykelvägar i kommunen och dessutom nära till våra fem sjöar med fina Kairobadet som pärlan. E:4 an löper genom Väsby ca 25 km till Stockholms Centrum och 19 km till Arlanda flygplats

Förening

Föreningsnamn: HSB:s Brf Smedby i Upplands Väsby
Organisationsform: Bostadsratt
Organisationsnummer: 714800-2475
Gatuadress: Stallgatan 15B
Postnummer: 19432
Ort: Upplands Väsby
emailAddress: styrelsen@brfsmedby.se
Äkta/oäkta förening: Oäkta
Allmänt om föreningen: Länk till bostadsrättsföreningens hemsida: https://www.hsb.se/norrastorstockholm/brf/smedby/

Brf Smedby byggdes i början av sjuttiotalet och det slutfördes 1973 - 1974. Föreningen består av 14 st 7 våningshus med 539 lgh, med hiss för både A och B sidan av huset, det finns en tvättstuga per hus som delas av A och B sidan, det finns även en Grovtvättstuga i föreningen.

I månadsavgiften ingår : förvaltning, underhåll drift och service av fastigheterna, hantering av hushållsopor, städning av trapphus. I avgiften ingår även vatten, värme och basutbud av TV som levereras av Com Hem och fibernät som levereras av Ownit. Brf Smedby har ett El avtal som gäller hela föreningen, som boende betalar man bara den el man faktiskt förbrukar och detta debiteras i efterhand via månadsavgiften.
Anteckningar: Tvättstugor finns i varje byggnad och en grovtvättmaskin finns i hus nummer 10.
Föreningens ekonomi: Föreningens skuldsättning per kvadratmeter: 1685 kr / kvadratmeter Föreningens soliditet är 43 % Föreningen har de senaste 5 åren gjort ett postivt nettoresultat
Äger föreningen marken: Ja
Antal lägenheter: 539
Parkering: Föreningen har två garage: P1 och P2 i vilka det totalt finns 478 P-platser. 273 platser med el och 193 utan el. För MC och moped finns trådbur att hyra. Det går även att hyra trådburar för förvaring av bildäck.
Tv och bredband: Sedan hösten 2019 har Brf smedby tecknat ett gemensamt avtal med leverantören OWNIT. Nu ingår även Bredbandet i avgiften.
Överlåtelseavgift: 1138
Pantsättningsavgift: 440
Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Överlåtelseavgift betalas av: Säljare
Övrigt: Tvättstugor finns i varje byggnad och en grovtvättmaskin finns i hus nummer 10.

Bilder

Fasad

Karta