Stallgatan 9B, 6 tr

Upplands Väsby 1 795 000 kr utgångspris

2:a möjlig 3:a på 6:e våningen med balkong i västerläge!

Välkommen till en av områdets bäst belägna 2:a (som går att omvandlas till en 3:a) näst högst upp i byggnaden med ljusinsläpp från stora fönster i två väderstreck! Lägenheten har ett äldre skick men för den som inte har bråttom att renovera kan lägenheten bebos direkt vid inflytt. Härlig balkong med inglasningsmöjlighet i fritt västerläge med utsikt över norra bergets skog. Bostaden är välplanerad och planlösningen genomtänkt där sovrummet är avskilt från de sociala ytorna vid matplats och vardagsrum. Kompakt och praktiskt kök med avskild matplats, ett rymligt badrum med plastmatta och våtrumstapet samt ett vardagsrum i sydvästligt läge. Goda förvaringslösningar i hela 7 (!) garderober och i ett externt förråd. Allt detta ligger i en välskött bostadsrättsförening med låg avgift och på promenadavstånd till både Upplands Väsby centrum och Upplands Väsby station! Väl mött på visning!

Planlösning

Antal rum: 2
Boarea: 66 kvm. föreningens information
Hiss: Ja

I månadsavgiften om 3 604 kr ingår Värme, VA, Kabel-tv, bredband och förråd

Hall: Välkomnande entré med gott om plats för avhängning samt plats för förvaring i 4 garderober och på hatthylla. Hallen fortsätter som i en korridor in mot badrum, matplats, kök och vardagsrum.

Sovrum: Stort och ljust sovrum med garderobsvägg med hela 3 normalstora skåp. Här inne ryms en stor dubbelsäng, nattduksbord, och ytterligare förvaringsmöblemang.

Badrum: Praktiskt och fullt utrustat badrum med plastmatta och våtrumstapet i äldre skick. Badrummet är utrustat med wc, handfat, spegel och badkar. Stort fönster högt upp på väggen för optimala utvädringsmöjligheter.

Matplats: Ljuslagd matplats för upp till 6 personer i anslutning till kök.

Vardagsrum: Stort och ljust sällskapsrum som går att disponera om för att göra plats åt ett mindre sovrum och ett mindre vardagsrum i anslutning till kök och matplats. Här släpps mycket ljus in tack vare fönster i två väderstreck samt balkongdörr. Här inne ryms en stor soffa, bokhyllor, tv, tv-bänk och ytterligare möblemang.

I vardagsrummet finns också utgången till den fantastiska inglasade balkongen utan kontakt med andra grannar, i bästa sydvästliga läge. Här ute ryms ett matbord för 4 personer, blomkrukor och balkongen, perfekt för de mysiga sommareftermiddagarna!

Byggnad

Typ av byggnad: Flerfamiljshus med hiss
Boarea: 66 kvm
Byggnadsår: 1973
Fönster: 3-glas
Uppvärmning: Fjärrvärme

Ekonomi

Lägenhetsnummer: 333 i HSB:s Brf Smedby i Upplands Väsby
Pris: 1 795 000 kr utgångspris
Avgift: 3604 kr/mån
Driftkostnad: 390 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 190 kr
  • Hushållsström: 200 kr

Andel i förening: 0.17455%

Uteplats

Balkong näst högst upp i sydvästligt lägge

Närområde

Allmänt: Stallgatan ligger centralt i Upplands Väsby och gränsar till Smedbyskogens grönområden.
Du har promenadavstånd till Väsby Centrum och nära till allmänna kommunikationer på närliggande Mälarvägen. Lugnt men centralt område intill Smedbyskogen med dess rekreationsområden som erbjuder både svamp- och bärplockning. I skogen finns dessutom en träningsbana för den fysiskt aktive.
Närservice: Väsby Centrum finns på promenadavstånd med ett 60- tal affärer, apotek, vårdcentral med mera.
I närområdet finns simhall, idrottshallar och ishall. Intill området finns två daghem. Skolor (klass 1-9) och gymnasium finns också i närområdet.
Kommunikation: Allmänna kommunikationer är mycket goda. Från närliggande Mälarvägen går bussar upp till 4 ggr i timmen till Upplands Väsby station. Med pendeltåget tar det 30 min till Stockholms Central. Direkttåg till Arlanda flygplats samt upptåg till Uppsala.
Väsby har dessutom fina cykelvägar i kommunen och dessutom nära till våra fem sjöar med fina Kairobadet som pärlan. E:4 an löper genom Väsby ca 25 km till Stockholms Centrum och 19 km till Arlanda flygplats

Förening

Föreningsnamn: HSB:s Brf Smedby i Upplands Väsby
Organisationsform: Bostadsratt
Organisationsnummer: 714800-2475
Gatuadress: Stallgatan 15B
Postnummer: 19432
Ort: Upplands Väsby
emailAddress: styrelsen@brfsmedby.se
Äkta/oäkta förening: Oäkta
Allmänt om föreningen: Länk till bostadsrättsföreningens hemsida: https://www.hsb.se/norrastorstockholm/brf/smedby/

Brf Smedby byggdes i början av sjuttiotalet och det slutfördes 1973 - 1974. Föreningen består av 14 st 7 våningshus med 539 lgh, med hiss för både A och B sidan av huset, det finns en tvättstuga per hus som delas av A och B sidan, det finns även en Grovtvättstuga i föreningen.

I månadsavgiften ingår : förvaltning, underhåll drift och service av fastigheterna, hantering av hushållsopor, städning av trapphus. I avgiften ingår även vatten, värme och basutbud av TV som levereras av Com Hem och fibernät som levereras av Ownit. Brf Smedby har ett El avtal som gäller hela föreningen, som boende betalar man bara den el man faktiskt förbrukar och detta debiteras i efterhand via månadsavgiften.
Anteckningar: Tvättstugor finns i varje byggnad och en grovtvättmaskin finns i hus nummer 10.
Föreningens ekonomi: Föreningens skuldsättning per kvadratmeter: 1685 kr / kvadratmeter Föreningens soliditet är 43 % Föreningen har de senaste 5 åren gjort ett postivt nettoresultat
Äger föreningen marken: Ja
Antal lägenheter: 539
Parkering: Föreningen har två garage: P1 och P2 i vilka det totalt finns 478 P-platser. 273 platser med el och 193 utan el. För MC och moped finns trådbur att hyra. Det går även att hyra trådburar för förvaring av bildäck.
Tv och bredband: Sedan hösten 2019 har Brf smedby tecknat ett gemensamt avtal med leverantören OWNIT. Nu ingår även Bredbandet i avgiften.
Överlåtelseavgift: 1138
Pantsättningsavgift: 440
Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Överlåtelseavgift betalas av: Säljare
Övrigt: Tvättstugor finns i varje byggnad och en grovtvättmaskin finns i hus nummer 10.

Bilder

Fasad Balkong Hall Hall Sovrum Sovrum Badrum Basdrum Matplats Kök Detalj Kök Kök Detalj Matplats Vardagsrum Vardagsrum Vardagsrum Detalj Vardagsrum Vardagsrum Dubbel detalj Utsikt balkong Planritning Alternativ planlösning

Karta