Södergatan 17,1 tr

Sigtuna 1 295 000 kr Utgångspris

Centralt belägen och välplanerad 2:a!

Vill du bo centralt men ändå i ett ostört och lugnt läge? Söker du en välplanerad lägenhet med stora ytor? Denna väldisponerade 2:a har ingång från Södergatan med restauranger och kommers men är belägen på byggnadens andra sida med fönster och balkong enbart mot grön och lugn innergård. Väl genomtänkt planering där det stora vardagsrummet är lägenhetens centrum varifrån alla bostadens rum nås. Rymligt kök, ostört sovrum och ett halvkaklat badrum med egen tvättmaskin. Lägg därtill en balkong i absolut bästa västerläge mot grönnskande innergård samt förvaringslösningar i både stor klädkammare samt i externt källarförråd.

Lägenheten ligger i centrala Märsta med promenadavstånd till både matbutiker, restauranger och Märsta station. Från Märsta tar sig resenären till Arlanda och Stockholm C på en halvtimme och till Uppsala på 45 minuter. Bostaden är en del av välskötta Brf Södergatan med eget garage, tvättstugor och allmänt välskött ekonomi.

Planlösning

Antal rum: 2
Boarea: 62.5 kvm. föreningens information
Hiss: Ja

I månadsavgiften ingår: Värme, VA, kabel-TV, bredband samt förråd


Hall: Välkomnande och stor hall bakom robust dörr med gott om plats för avhängning. I direkt anslutning till hallen finns en klädkammare stor nog att inrymma både ytterkläder och vardagliga kläder.

Badrum: Från hallen nås även det rymliga badrummet med vitt kakel och plastmatta. Badrummet är utrustat med stort badkar och tvättstreck för upphängning av nytvättade kläder, handfat, spegel, wc-stol, handdukstork och tvättmaskin.

Vardagsrum: Stor sällskapsyta som ljusläggs tack vare 4 fönster och en balkongdörr i sydvästligt läge. Här inne ryms en stor möbelgrupp, TV, TV- bänk och ytterligare förvaringsmöblemang. Från vardagsrummet nås köket på ena sidan och sovrummet på andra sidan i perfekt planlösning där sällskapsrummet är navet. Fin gråblå väggfärg som på ett modernt sett smälter samman med vita fönsterkarmar och lister.

Balkong: Halvcirkelformad balkong i absolut bästa och insynfria västerläge. Balkongen vetter mot Brf Södergatans lummiga innergård, fri från trafik och buller. Här ute kan de boende njuta av middagen i kvällssolen. Balkongens läge ger även möjlighet till plantering av enklare blomster och växter i balkonglådor.

Kök: Praktiskt kök med gott om förvaring i både kök och stora skåp. Vita luckor och vitt stänkskydd av kakel ovanför arbetsbänk i rostfritt stål. Tack vare de stora arbetsytorna kan här flera personer laga mat samtidigt. Köket är utrustat med ugn och spis, fläkt, dubbel diskho i rostfritt stål samt kyl/frys. Vid köket finns en yta avsedd för en stor matplats för upp till 7 personer invid fönster mot föreningens innergård.

Sovrum: Rymlig sängkammare med plats för stor dubbelsäng, nattduksbord på var sida samt byråer eller andra förvaringslösningar. Stort fönster ger gott om ljusinsläpp. Behaglig mörkbeige väggfärg som matchas fint golv.

Byggnad

Typ av byggnad: Flerfamiljshus med hiss
Boarea: 62.5 kvm
Byggnadsår: 1993
Fönster: 3-glas
Uppvärmning: Fjärrvärme

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd: Ja
Datum: 2018-11-20
Primärenergital: 117

Ekonomi

Lägenhetsnummer: B412 i Brf Södergatan
Pris: 1 295 000 kr Utgångspris
Avgift: 5578 kr/mån
Driftkostnad: 350 kr/månad och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 150 kr
  • Hushållsström: 200 kr

Andel i förening: 0.3966%

Uteplats

Balkong i västerläge mot lummig och ostörd innergård

Parkering: Parkering går att få i varmgarage

Förening

Föreningsnamn: Brf Södergatan
Organisationsform: Bostadsratt
Gatuadress: Södergatan 9B
Äkta/oäkta förening: Oäkta
Allmänt om föreningen: BRF Södergatan ligger på en höjd i de mest attraktiva och centrala delarna av Märsta. Bostäderna på Södergatan färdigställdes under åren 1991-93 och finns i fyra byggnader på Södergatan, dessa är mellan 3- 6 våningar höga. Föreningen, som registrerades år 1989, upplåter 225 bostadsrätter och har 213 garageplatser i sina byggnader. Bostadsrättsföreningen äger lägenheter belägna på adresserna Södergatan 9-17, 16-18 och 22-38.

1 rum och kök - 8 st
2 rum och kokvrå - 5 st
2 rum och kök - 98 st
3 rum och kök - 47 st
4 rum och kök - 63 st
5 rum och kök - 4 st

Mer information om Brf Södergatan går att få i årsredovisningen och på föreningens hemsida http://www.brfsodergatan.se/
Anteckningar: Bostäderna ligger på en höjd i centrala Märsta. Inom gångavstånd har du Märsta torg med köpcentrum, småbutiker, apotek, systembolag och banker. På ett par minuter tar du dig även ned till Märsta station. Från stationen tar du dig snabbt till såväl Uppsala som Stockholm med tåg. Från stationen i Märsta går det även bussar till Arlanda. I föreningen finns en stor och välutrustad tvättstuga och i varje byggnad finns en mindre tvättstuga med en tvättmaskin och en mindre torktumlare.
Äger föreningen marken: Ja
Antal lägenheter: 225
Antal lokaler: 14
Parkering: Föreningen innehar 213 garageplatser som är belägna i byggnaderna. Parkeringsplatserna kostar 400 kr / månad. För närvarande finns 2 lediga platser (info uppdaterad 2019-10-22) På gatan utanför byggnaderna kan gäster parkera i 3 timmar med P-skiva.
Tv och bredband: Genom att teckna gruppavtal har Brf Södergatan utnyttjat kraften i gemensamma inköp. Det innebär att de från och med 2018-02-01 får en rejäl rabatt på tjänster från Com Hem. Efter beställning får du som boende abonnemang, service och support precis som betalande kunder och därför tecknas individuella avtal mellan bostadsrättsinnehavare och Com Hem
Överlåtelseavgift: 1165
Pantsättningsavgift: 460
Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Övrigt: Bostäderna ligger på en höjd i centrala Märsta. Inom gångavstånd har du Märsta torg med köpcentrum, småbutiker, apotek, systembolag och banker. På ett par minuter tar du dig även ned till Märsta station. Från stationen tar du dig snabbt till såväl Uppsala som Stockholm med tåg. Från stationen i Märsta går det även bussar till Arlanda.

I föreningen finns en stor och välutrustad tvättstuga och i varje byggnad finns en mindre tvättstuga med en tvättmaskin och en mindre torktumlare.

Bilder

Balkong Balkong Entré Hall Badrum Vardagsrum Vardagsrum Vardagsrum Vardagsrum Vardagsrum Balkong Utsikt balkong Vadagsrum Sovrum Sovrum Kök och Matplats Kök Kök Innergård Ingång port Planritning

Karta