Stallgatan 11B, 5 tr

Upplands Väsby 1 950 000 kr Utgångspris

3:a högt upp med inglasad balkong mot skogsparti!

Välkomna till ett boende för familjen som ställer höga krav på ljusinsläpp, balkong och stora sociala ytor! Lägenheten behöver en upprustning, men kan bebos ett par år framöver utan renovering, då den trots sin ålder är välbehållen. Två rymliga sovrum med gott om förvaringslösningar, inglasad balkong i västligt läge, fräscht badrum i äldre utförande och ett ljust vardagsrum med plats för både matbord, soffa och tv-bänk. Välbehållet kök i vit och beige temafärg och vackert stänkskydd av mosaik. Lägenheten har dessutom goda förvaringsmöjligheter med 7 platsbyggda garderober samt ett externt förråd som ingår i avgiften!

Lägenheten är en del av populära Brf Smedby med låga avgifter och bra ekonomi. Här kan de boende nyttja tvättstuga i samma port som de bor i samt ha en parkeringsplats i garaget som ligger intill bostadsbyggnaderna. Brf Smedby ligger nedanför Norra Bergets lummighet och alldeles intill finns promenadstråk, dagis och flertalet lekplatser. Bostadsområdet ligger på promenadavstånd till både Väsby centrum och Väsby station! Vi ses på visningen!

Planlösning

Antal rum: 3
Boarea: 76 kvm. föreningens information
Hiss: Ja

Hall: Stor och öppen entré med gott om plats för avhängning på krokar, här finns möjlighet att installera platsbyggda garderober och en hatthylla. Hallen erbjuder ytterligare 2 skåp som kan användas som garderober och städskåp.

Kök: Praktiskt kök där alla maskiner och skåp är nära till hands. Här inne kan flera personer laga mat samtidigt vilket möjliggör sociala stunder i köket. Skåpluckorna är av vit färg med vitbeige mosaik som stänkskydd ovan diskbänken i trä. Köket är utrustat med stor kyl/ frys, ugn, spis, fläkt, diskmaskin och dubbel diskho. Intill köket finns plats avsett för matbord för upp till 5 personer. Väggen vid matplatsen går att riva för att få en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum.

Vardagsrum: Ljust och öppet vardagsrum tack vare 3 stora fönster och balkongdörr i delvist västerläge med välbevarad ekparkett och ljusa tapeter. Här inne ryms stora möbelgrupper, TV, TV- bänk och en mindre arbetshörna.

Badrum: Fräscht våtutrymme med plastmatta och helkaklade väggar i ljust utförande. Badrummet är utrustat med , wc-stol, handfat, kommod, spegelskåp och duschkabin.

Sovrum: Rymligt sovrum med hela 5 inbyggda garderober. Sovrummet kan även inrymma en stor dubbelsäng och ytterligare förvaringsmöbler. Här inne finns utgången till den inglasade balkongen i västligt läge!

Balkong: Stor inglasad balkong intill skog, grönska och lekplats. Här ute får hela familjen plats att avnjuta en måltid i kvällsljuset. Balkongen ger även goda planeringsmöjligheter av enklare blomster och växter i balkonglådor.

Sovrum: Ljust sovrum tack vare fönster med plats för en dubbelsäng och ytterligare förvaringsmöblemang. Här inne finns dessutom en inbyggd garderob.

Byggnad

Typ av byggnad: Flerfamiljshus med hiss
Boarea: 76 kvm
Byggnadsår: 1973
Fönster: 3-glas
Uppvärmning: Fjärrvärme

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd: Ja
Datum: 2019-05-13
Primärenergital: 149

Ekonomi

Lägenhetsnummer: 311 i HSB:s Brf Smedby i Upplands Väsby
Pris: 1 950 000 kr Utgångspris
Avgift: 4091 kr/mån
Driftkostnad: 400 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 200 kr
  • Hushållsström: 200 kr

Andel i förening: 0.19731%

Närområde

Allmänt: Stallgatan ligger centralt i Upplands Väsby och gränsar till Smedbyskogens grönområden.
Du har promenadavstånd till Väsby Centrum och nära till allmänna kommunikationer på närliggande Mälarvägen. Lugnt men centralt område intill Smedbyskogen med dess rekreationsområden som erbjuder både svamp- och bärplockning. I skogen finns dessutom en träningsbana för den fysiskt aktive.
Närservice: Väsby Centrum finns på promenadavstånd med ett 60- tal affärer, apotek, vårdcentral med mera.
I närområdet finns simhall, idrottshallar och ishall. Intill området finns två daghem. Skolor (klass 1-9) och gymnasium finns också i närområdet.
Kommunikation: Allmänna kommunikationer är mycket goda. Från närliggande Mälarvägen går bussar upp till 4 ggr i timmen till Upplands Väsby station. Med pendeltåget tar det 30 min till Stockholms Central. Direkttåg till Arlanda flygplats samt upptåg till Uppsala.
Väsby har dessutom fina cykelvägar i kommunen och dessutom nära till våra fem sjöar med fina Kairobadet som pärlan. E:4 an löper genom Väsby ca 25 km till Stockholms Centrum och 19 km till Arlanda flygplats

Förening

Föreningsnamn: HSB:s Brf Smedby i Upplands Väsby
Organisationsform: Bostadsforening
Organisationsnummer: 714800-2475
Gatuadress: Stallgatan 15B
Postnummer: 19432
Ort: Upplands Väsby
emailAddress: styrelsen@brfsmedby.se
Äkta/oäkta förening: Äkta
Allmänt om föreningen: OBS! BORTSE FRÅN OVANSTÅENDE! BRF SMEDBY ÄR EN ÄKTA FÖRENING. OVANSTÅENDE ÄR TRYCKFEL!

Länk till bostadsrättsföreningens hemsida: https://www.hsb.se/norrastorstockholm/brf/smedby/

Brf Smedby byggdes i början av sjuttiotalet och det slutfördes 1973 - 1974. Föreningen består av 14 st 7 våningshus med 539 lgh, med hiss för både A och B sidan av huset, det finns en tvättstuga per hus som delas av A och B sidan, det finns även en Grovtvättstuga i föreningen.

I månadsavgiften ingår : förvaltning, underhåll drift och service av fastigheterna, hantering av hushållsopor, städning av trapphus. I avgiften ingår även vatten, värme och basutbud av TV som levereras av Com Hem och fibernät som levereras av Ownit. Brf Smedby har ett El avtal som gäller hela föreningen, som boende betalar man bara den el man faktiskt förbrukar och detta debiteras i efterhand via månadsavgiften.
Anteckningar: Tvättstugor finns i varje byggnad och en grovtvättmaskin finns i hus nummer 10.
Föreningens ekonomi: Föreningens skuldsättning per kvadratmeter: 1685 kr / kvadratmeter Föreningens soliditet är 43 % Föreningen har de senaste 5 åren gjort ett postivt nettoresultat
Äger föreningen marken: Ja
Antal lägenheter: 539
Parkering: Föreningen har två garage: P1 och P2 i vilka det totalt finns 478 P-platser. 273 platser med el och 193 utan el. För MC och moped finns trådbur att hyra. Det går även att hyra trådburar för förvaring av bildäck.
Tv och bredband: Sedan hösten 2019 har Brf smedby tecknat ett gemensamt avtal med leverantören OWNIT. Nu ingår även Bredbandet i avgiften.
Överlåtelseavgift: 1138
Pantsättningsavgift: 440
Överlåtelseavgift betalas av: Kopare
Övrigt: Tvättstugor finns i varje byggnad och en grovtvättmaskin finns i hus nummer 10.

Bilder

Utsikt balkong

Karta